A Premed Pharma megállapodást kötött a Phylosis céggel az általuk gyártott szabadalmi védettséget élvező fehérje alapú COVID-19 teszt hazai forgalmazására. A Gmate® COVID-19 tesztkazetta és analizátor egy immunvizsgálati teszt a SARS-CoV-2 vírus antigén orr-garatváladék mintájából történő kvalitatív kimutatására olyan pácienseknél, akik esetében COVID-19 fertőzés és betegség gyanúja merül fel. Az eredmények a SARS-CoV-2 vírus kimutatást szolgálják. A SARS-CoV-2 rendszerint a felső légúti mintákból kimutatható a fertőzés akkut fázisa alatt. A pozitív eredmény a SARS-CoV-2vírus jelenlétére utal. A Gmate® COVID-19 tesztkazetta és analizátor a COVID-19 in vitro kvalitatív meghatározását szolgálja orr-garatváladéki mintából. A Gmate® COVID-19 tesztkazettát a gyártói analizátorral együtt lehet használni. Ez a teszt kizárólag professzionális alkalmazásra ajánlott.

A teszt alapelve

A Gmate® COVID-19 tesztkazettával végzett, kvalitatív elemzés egy mágnesesség-asszisztált elektrokémiai szendvics immunvizsgálat módszerén alapul. A minta, például orr-garat minta bejuttatását követően az automatizált szendvics immunvizsgálatot a dinamikus mágneses terek irányítják. A Gmate COVID-19 tesz specificitása        %, szenzitivitása       %.

A készülékkel, annak értékesítésével kapcsolatban Demeter Zoltán, a Medical üzletág vezetője nyújt további felvilágosítást.