Függetlenül attól, hogy Presbyopiás IOL-ok, vagy a perifériás iridotómiák kapszulotómiáit kívánja elvégezni a Phakic IOL-ok behelyezése előtt, feltétlenül fontos, hogy a kezelőberendezése kiváló eredményeket nyújtson Önnek nap, mint nap. Az Ultra Q ™ -ot az Ellex azért hozta létre, hogy a leghatékonyabb kezelést biztosítsa Önnek.

Az egyik leghatékonyabb és leggyorsabb mikrosebészeti YAG lézer egyedülálló üregkialakítása és egyedi tápellátása lehetővé teszi a kapszulotómiás és iridotómiás eljárások hatékonyabb elvégzését.

Az Ultra Gauss-sugárprofillal rendelkező Ultra Q ™  nagyobb energiasűrűséget biztosít – csökkenti a capsulotomia és az iridotomia hatékony végrehajtásához szükséges energiát és a lencse kiválásának kockázatát.

Az Ultra Q segítségével pontos kapszulotómiát hatjhat végre, amely nem befolyásolja az IOL helyzetét a látótengelyben. Pontossága minimalizálja a rojtokat és a címkéket, illetve megakadályozza a lencse károsodását – még akkor is, ha a gerinc hiánya miatt a kapszula az optikához tapad.