A konfokális mikroperimetria új dimenziója


A CenterVue MAIA a konfokális mikropermietria új dimenzióját nyitja meg, ahol a retináról alkotott képeket az SLO (Scanning Laser Ophthalmoscopy) szolgáltatja. A szemkövető rendszer lehetővé teszi a szemmozgások pontos, valós idejű kompenzálását. A CenterVue MAIA automatizált, nagyon könnyen használható készülék, amely magában foglalja elődei legjobb tulajdonságait.
A CenterVue MAIA a retina fényérzékenységét úgy határozza meg, hogy a Goldmann III ingereket a látómező különböző retinális helyeire vetíti. A fő különbség és nagy előnye az SAP-hoz (Standard Automated Perimetry) képest az, hogy a retina érzékenységét a retina valós időben történő egyidejű képalkotása mellett méri. A SLO által létrehozott retináról felvett képeket egy szemmegfigyelő rendszer dolgozza fel, hogy kiszámítsa és kompenzálja a látómező mérése során bekövetkező szemmozgásokat (rögzítési veszteségeket), mind fiziológiás, mind patológiás körülmények között, melyben az új MAIA szoftver és az innovatív „Eye Tracker Alarm” funkciót segít. A készülék alkalmas a mérések gyors elvégzésére, amely szemenként mindössze 3 perc. Mindezek által a CenterVue MAIA nagyon hatékonyan képes mérni a betegség és a kezelés miatti funkcionális változásokat. Hatékonyan ötvözi a lineáris SLO rendszert és a fundus által vezérelt perimetrikus vizsgálatot, tiszta és részletes képeket biztosítva a retináról.
A CenterVue MAIA makulát érintő patológiák funkcionális jellemzésére és diagnosztizálására használható, ideértve például: AMD, diabetikus makulaödéma és retinopathia, makulalyuk, központi serozus retinopathia, Stargardt-kór, choroideraemia, központi retina véna elzáródás, retinitis pigmentosa.